Psychologische hulp

Praktijkondersteuner Huisarts Geestelijke Gezondheidszorg (POH-GGZ)

Drie van onze praktijkondersteuners zijn er speciaal voor patiënten met psychische problemen (POH-GGZ). Dit zijn Tineke Procee, Marijne van den Kieboom en Hilde Spaan. Zij zijn sociaalpsychiatrisch verpleegkundigen. GGZ staat voor geestelijke gezondheidszorg.

Tineke, Marijne en Hilde ondersteunen onze huisartsenpraktijk door gesprekken te voeren met mensen met verschillende psychische klachten. Zij geven onder meer adviezen aan patiënten met burn-out, overspannenheid, angsten, somberheid en overmatig gebruik van alcohol of andere middelen. De POH-ggz werken samen met andere
ggz-professionals in Utrecht Oost en kunnen u zo nodig ook gericht verwijzen naar deze hulpverleners. Gesprekken met de POH-ggz vallen onder de huisartsenzorg. U hoeft deze gesprekken dus niet te betalen.

Opgelopen wachttijden POH-GGZ, lees HIER meer.

Wanneer naar de praktijkondersteuner GGZ?

  • Als u met een professional wilt praten over uw psychische problemen, spanningen, sociale problemen, conflicten of andere dingen die u erg bezighouden. Een gesprek met de POH-ggz biedt vaak structuur en verheldering.
  • Om te laten onderzoeken of er bij u sprake is van een stoornis, zoals een depressie, angststoornis of burn-out (diagnostiek).
  • Om inzicht te krijgen waar u de beste specialistische hulp kunt krijgen.
  • Als er een wachttijd is voor vervolghulp kunt u deze periode met de POH overbruggen.
  • Om af en toe te praten wanneer u al langer een psychische of psychiatrische stoornis heeft.