Onderzoek & vaccinaties

Hieronder vindt u informatie over bepaalde veelvoorkomende onderzoeken. Ook kunt u zien wat de procedure is rond de jaarlijkse griepvaccinaties. Informatie over inentingen tegen andere infectieziekten vindt u op de website van GGD regio Utrecht.

Griepvaccinatie

Griepvaccinatie 2019
Ook dit jaar kunt u bij ons terecht voor uw griepvaccinatie. Wie komt hiervoor in aanmerking?

 • Alle mensen van 60 jaar en ouder
 • én mensen onder de 60 jaar met:
  • hart-, long- of nierproblemen
  • suikerziekte
  • verminderde afweer

Als u bij een van deze groepen hoort, krijgt u een uitnodiging van ons. Neem deze uitnodiging mee als u de griepvaccinatie komt halen.

De selectie van patiënten die in aanmerking komen voor de griepprik, is dit jaar voor een groot deel geautomatiseerd. Wij doen ons uiterste best om fouten te voorkomen. Mocht u onverhoopt geen uitnodiging ontvangen hebben, terwijl u hier wel voor in aanmerking komt, neem dan contact met ons op. Ook met andere vragen kunt u bij de assistente terecht.

De uitnodigingen zijn reeds verstuurd!

Griepvaccinatie 2019 Huisartsenpraktijk Bosboomstraat te Utrecht:
Data: dinsdag 5 november en woensdag 13 november
Tijd: 16.00 - 18.00 uur
Plaats: Huisartsenpraktijk, Bosboomstraat 1-G

Meewerken aan onderzoek?
Onze praktijk werkt mee aan een onderzoek van Bijwerkingencentrum Lareb naar mogelijke bijwerkingen van de griepvaccinatie. Hierdoor kan de veiligheid van het vaccin nog beter worden bewaakt en komt er meer informatie over de bijwerkingen beschikbaar. Wilt u aan dit onderzoek deelnemen? Download dan hier de uitnodigingsfolder.
 

Voor meer informatie kijk op: Thuisarts.nl en RIVM
 

SOA-test

Wat is een SOA?
SOA staat voor ‘Seksueel Overdraagbare Aandoening’. Soa’s zijn besmettelijke ziekten die je door onveilig vrijen kan oplopen. 

Wanneer doe ik een SOA test?
Heeft u onveilig seks gehad, begint u met een nieuwe relatie, heeft u verschijnselen van een soa of zit u in een risicogroep? Dan kan het verstandig zijn om een SOA-test te laten doen. Een test is de enige manier om zekerheid te krijgen.

Waar kan ik een SOA test laten doen?
De huisarts is de aangewezen plek waar u een SOA-test kunt laten doen. Onze huisartsenpraktijk biedt je de mogelijkheid om discreet en in een vertrouwde omgeving een SOA-test uit te voeren. De huisarts kan u uitleg geven, vragen beantwoorden en u adviseren welke test zinvol is.

Hoe werkt het?
Als man levert u voor een SOA-test urine in (zie urineonderzoek), bij vrouwen neemt de huisarts of de patiënt zelf testmateriaal af met een swab. Het materiaal sturen wij naar het laboratorium. De resultaten kunt u opvragen bij onze praktijk.

Voor het consult bij de huisarts krijg u geen factuur. Hou er rekening mee dat er aan de test zelf (mogelijk) wel kosten verbonden zijn.

Voor meer informatie raadpleeg je verzekering of Saltro.nl (laboratorium).
Voor meer informatie over SOA's: Thuisarts.nl
 

Urineonderzoek

Urineonderzoek
Denkt u dat u een blaasontsteking heeft? Bel dan even met de assistente. Zij zal u een paar vragen stellen en op basis van uw antwoorden het advies geven om:

 • af te wachten (blaasontsteking gaat vaak vanzelf over en er mag in bepaalde gevallen en in overleg met u afgewacht worden);
 • of te vragen om uw urine te laten nakijken;
 • of u uit te nodigen om op het spreekuur bij de huisarts te komen.

Ochtendurine
Om uw urine te laten onderzoeken, heeft de assistente uw ochtendurine nodig. Het beste is bij uw eerste ochtendurine eerst een beetje in het toilet te plassen en dan wat urine op te vangen in een schoon potje.
Lever het urinepotje bij voorkeur vóór 10.00 uur bij de assistente in.

Voor meer informatie kijk op: Thuisarts.nl