Nieuws

Uw mening

Huisartsenpraktijk Bosboomstraat vindt uw mening over de kwaliteit van de zorg en dienstverlening belangrijk. Daarom voeren wij een onderzoek uit naar de ervaringen over onze zorg en dienstverlening. Om de zorg aan u in de (nabije) toekomst blijvend te kunnen verbeteren, verzoeken wij u om mee te werken aan dit onderzoek. De bijbehorende enquête kunt u online invullen. De online enquêtes stellen ons in staat om u vragen op maat te stellen; over de ervaringen die u heeft gehad met onze zorgprofessionals.

Tevens is de praktijk dit jaar voor het tiende jaar, een door het NHG geaccrediteerde praktijk. Dit is een kwaliteitskeurmerk dat staat voor een hoge kwaliteit van zorg. Ook voor dit keurmerk is het van belang dat we uw mening weten. Het onderzoek voor Huisartsenpraktijk Bosboomstraat wordt uitgevoerd door Amicura, een onafhankelijk onderzoeksbureau voor de zorg. Uw antwoorden zullen uitsluitend voor dit onderzoek gebruikt worden en anoniem behandeld en verwerkt worden. De resultaten van het onderzoek zullen dan ook niet te herleiden zijn tot individuele deelnemers aan het onderzoek.

Ga naar de vragenlijst

 

Wij stellen uw deelname zeer op prijs!

Vaccinatie tegen het coronavirus
Een hart onder de riem

Omdat het voor veel van ons een zware tijd is, hebben de Utrechtse huisartsen gezamelijk dit filpmje voor u gemaakt.

Ook namens Huisartsenpraktijk Bosboomstraat deze hart onder de riem.

Een hart onder de riem (film)

Ons team wenst u een voorspoedig en vooral gezond 2021!!!

 

 

RTV Utrecht over dit initiatief.

 

Afspraak maken /centraal Luchtwegspreekuur

Er heerst Corona in het land. Omdat het Corona  virus zo besmettelijk is, neemt huisartsenpraktijk Bosboomstraat extra maatregelen.

Wij verzoeken iedereen een mondkapje te dragen als u de praktijk bezoekt.

Maak gebruik van de handgel bij de ingang.

Ten eerste, kom niet zomaar naar de praktijk, maar bel ons eerst even op. Ook als u geen klachten heeft.

Ten tweede, heeft u geen luchtwegklachten of koorts? Dan kunt u een afspraak maken. Wel hebben we op dit moment een beperkt aantal plekken op het spreekuur op de praktijk. Dit is met name om de drukte in de gangen en de wachtkamer te beperken. Zodat we 1,5 meter afstand kunnen houden. De assistente, verpleegkundige of huisarts zal inschatten of een bezoek aan de praktijk echt noodzakelijk is. Vaak is een telefonisch consult of een e-consult al voldoende. Maar in sommige gevallen is een bezoek aan de praktijk toch wenselijk. Als u komt, kom alleen. Alleen kinderen of mensen die begeleid moeten worden kunnen iemand meenemen. Ook deze mensen mogen geen luchtwegklachten hebben. Ook is het belangrijk dat u niet te vroeg, maar ook niet te laat komt. Kom precies op tijd. Zonodig kunt u buiten voor het gezondheidscentrum even wachten. Al deze maatregelen zijn er om verdere besmetting te voorkomen.  Graag vragen wij uw begrip en medewerking hiervoor.

Ten derde, als u luchtwegklachten en/of koorts heeft, dan kunt u niet naar de praktijk komen. Dit is voor de veiligheid van anderen. U krijgt dan een telefonische afspraak. Als de huisarts het nodig vindt dat u wordt beoordeeld krijgt u een afspraak op het luchtwegspreekuur (CLU). Lees voor meer informatie hieronder.

Centraal Luchtwegspreekuur Utrecht (CLU):

Een deel van de huisartsen in Utrecht hebben gezamelijk extra maatregelen getroffen om verdere besmetting te voorkomen. We hebben als huisartsen samen een spreekuur (overdag op werkdagen) geopend voor mensen met luchtwegklachten. Dat hoeft nog geen Corona te zijn. Maar we nemen liever het zekere voor het onzekere.

Het spreekuur voor luchtwegklachten houden we op de Spoedpost Utrecht Stad ( de huisartsenpost). De Spoedpost is overdag verder voor iedereen gesloten, behalve dus voor de mensen die naar het spreekuur voor luchtwegklachten komen. Voor hen gelden de volgende afspraken:

 • Ze komen alleen na contact met hun eigen huisarts en als deze aangeeft dat verder onderzoek op dit spreekuur nodig is.
 • Ze komen op afspraak, dus er komen geen grote groepen mensen met klachten naar Spoedpost.
 • Elke dag wordt de Spoedpost goed schoongemaakt.
 • Adres: Burgemeester Fockema Andreaelaan 60, 3582 KD Utrecht

In de avond en nacht en in het weekend is de locatie de Spoedpost. We houden ons allen aan de richtlijnen van het RIVM.

Voor de duidelijkheid: komt u vooral niet op eigen initiatief naar de Spoedpost. Dit kan alleen als uw eigen huisarts u voor verder onderzoek doorstuurt. Uw huisarts zal u dat dan ook goed uitleggen. Heeft u of een van uw naasten luchtwegklachten? Ga dan NIET naar de huisarts toe, maar BEL de huisarts. Hartelijk dank voor uw medewerking.

Hartelijk dank voor uw medewerking.

Huisartsenpraktijk Bosboomstraat

Griepvaccinaties over!!

Nog geen griepprik gehad maar wel een oproep gehad?

Een paar weken geleden leek de vraag naar griepprikken bij de huisartsen groter te zijn dan dat er voorraad was. Daarom had staatssecretaris Blokhuis, na advies van het RIVM, besloten om gezonde mensen van 60 tot en met 69 jaar te vragen niet in te gaan op de uitnodiging voor de griepprik. Zo konden wij alle kwetsbare mensen een vaccin geven. Hartelijk bedankt hiervoor!

Op dit moment hebben we nog een klein aantal griepprikken over. Als u een oproep hebt gehad maar de griepvaccinatie nog niet heeft laten zetten, kunt u contact opnemen met de praktijk. Dan kunnen we een afspraak voor u inplannen.

Op=Op dus wees er snel bij!

Houdt u zich aan de volgende regels voor uw en onze veiligheid.

 • Heeft u klachten zoals keelpijn/hoesten/verkouden/koorts, blijf dan thuis en maak een nieuwe afspraak.
 • Houd 1,5 meter afstand tot uw mede patiënten.
 • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst.
 • Draag een mondkapje.
 • Kom op de afgesproken tijd, dus niet eerder of later.

Wie komt voor  de griepprik in aanmerking?

 • Alle mensen van 60 jaar en ouder
 • én mensen onder de 60 jaar met:
  • hart-, long- of nierproblemen
  • suikerziekte
  • verminderde afweer

 

Saltro werkt uitsluitend op afspraak!

Vanaf 3 augustus kunt u voor bloedafname en het inleveren van lichaamsmaterialen alleen op de geopende locaties van Saltro terecht wanneer u een afspraak heeft gemaakt. Dit doet Saltro om verspreiding van coronavirus te voorkomen en de continuïteit van de zorg te waarborgen. Alleen wanneer ze op afspraak werken kunnen ze lange wachtrijen en volle wachtruimtes vermijden. 

Voor het maken van een afspraak click: HIER

Of bel het zorginformatiecentrum via 030-236 11 86 bereikbaar vanaf 3 augustus op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur. 

Coronavirus (COVID-19, SARS-CoV-2)
 • Heeft u luchtwegklachten/koorts? heeft u vragen over Corona? Lees onderstaande tekst. Kom met deze klachten NIET naar de praktijk.

  ALLES OVER CORONA, THUISARTS.NL
   
 • Het nieuwe coronavirus kan longontsteking geven.
 • Probeer te voorkomen dat u het coronavirus krijgt of aan anderen geeft:
  • Was uw handen vaak met zeep.
  • Nies en hoest in uw elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes.
  • Geef anderen (ook uw huisarts/hulpverlener) geen hand.
  • Doe een mondkapje op (verplicht in de praktijk).
 • Blijf thuis bij klachten: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, moeilijk ademen, verhoging (tot 38 graden) of koorts (meer dan 38 graden).
  • Laat u testen bij de GGD.
  • Blijf thuis tot u 24 uur geen klachten heeft.
  • Bel de huisarts als u steeds zieker wordt of moeilijker ademt.
 • Bent u ouder dan 70, of heeft u een chronische ziekte? Bel dan direct uw huisarts of huisartsenpost als u:
  • koorts heeft (meer dan 38 graden)
  • en hoest of moeilijk ademt.
   Ga niet naar de huisarts toe!!!
 • Voor algemene informatie, ga naar:
  Thuisarts.nl 
  RIVM
  Of bel RIVM voor publieke vragen: 0800-1351
Uw medische gegevens thuis bekijken.

Vanaf juli 2020 is het mogelijk om uw medische gegevens thuis te bekijken.

Bent u bij de huisarts geweest? Uw huisarts zet uw medische gegevens in zijn computer in uw medische dossier.

Bijvoorbeeld:

 • het advies van de huisarts
 • de uitslagen van onderzoek
 • de lijst met uw medicijnen
   
  U kunt dan uw medische gegevens daarna online lezen op uw eigen telefoon of computer. Dat kan nadat u veilig inlogt. U heeft dan meer informatie om samen met ons te praten over uw gezondheid en om een keuze te maken over uw behandeling.
   
  Wilt u de gegevens over uw gezondheid bekijken op internet? 
Kinder- en jeugd GGZ

Vanaf 1 januari 2020 zorgen de aanbieders KOOS Utrecht en Spoor030 dat er in geheel Utrecht teams in de buurt zijn, die de specialistische jeugdhulp kunnen bieden. Het doel is om de zorg voor kinderen, jongeren en gezinnen in Utrecht op maat en dichtbij te organiseren.

Wat is specialistische jeugdhulp?
Veel hulpvragen kunnen de huisarts, jeugdarts of het buurtteam beantwoorden en in overleg kunnen zij specialistische jeugdhulp hierbij betrekken. Dit gaat dan bijvoorbeeld om diagnostiek en behandeling door een psycholoog of psychiater, begeleiding door een (systeem)therapeut, pleegzorg enzovoort. Voor deze hulp heeft u een verwijzing nodig en deze verloopt voornamelijk via Buurtteam Oost.

Organisatie in Utrecht Oost
Voor de wijk Utrecht Oost is alleen Spoor030 de aanbieder van deze specialistische jeugdhulp. Zij doen dat met teams in de wijk en in goed samenwerkingsverband met het Buurtteam Oost.
Voor meer informatie of vragen over uw kind en gezin kunt u bij voorkeur contact opnemen met het Buurtteam Oost (030-7400509).
Zij kunnen namelijk een goede inschatting maken en samen met u bekijken welke zorg er nodig is. Houdt u daarbij wel rekening met aanzienlijke wachttijden voor deze specialistische jeugdhulp via Spoor030.

Voor meer informatie zie ook:

https://www.buurtteamsutrecht.nl

https://spoor030.nl

Corona-check

Geachte heer/mevrouw,

In deze onzekere tijden kunnen wij ons voorstellen dat u ongerust bent over uw gezondheid. Een snotneus, hoesten en niezen, normaal maken we ons er niet zo druk om. Nu vraagt u zich wellicht af: heb ik corona?
Met de OLVG-coronacheck app kunt u dit controleren. Deze app is in Amsterdam gestart en is daar een groot succes. Vanaf nu is de app ook in onze regio beschikbaar.

Via de app houdt u een medisch dagboek bij. U krijgt elke dag vragen over de volgende symptomen: keelpijn, neusverkoudheid, kortademigheid, temperatuur (koorts) en hoesten. In een regiecentrum in het UMC Utrecht lezen medisch deskundigen mee. Als het nodig is, wordt u gebeld en eventueel uitgenodigd voor verder onderzoek.

Ga naar: CORONA CHECK voor meer informatie over de app en over deelnemen.

Let op: deze app is geen vervanging van reguliere zorg of spoedhulp. Bent u ernstig ziek of heeft u een spoedvraag die echt niet kan wachten? Onderneem dan zelf actie. Bedenk ook dat uw klachten door iets anders dan het coronavirus kunnen worden veroorzaakt.

Sterkte in deze bijzondere tijd. Pas goed op uzelf en op elkaar!

Met vriendelijke groet,

 

Huisartsenpraktijk Bosboomstraat

Heeft u slaapproblemen?

Onze praktijk werkt met Slaapstraat.

Slaapstraat is een zorgprogramma voor de aanpak van slaapproblemen. Wanneer uw huisarts slaapproblemen bij u signaleert kunt u samen besluiten deel te nemen aan Slaapstraat. De assistente geeft u vervolgens de benodigde informatie over.
U verzamelt gedurende één week allerlei informatie over uw slaapgedrag, waarna u met de huisarts de verzamelde informatie bespreekt.
Samen maakt u zo nodig een behandelplan. U kunt bijvoorbeeld worden doorverwezen naar onze praktijkondersteuner GGZ of het ziekenhuis.

Lees meer over de Slaapstraat/ Slaapmeetweek

Huisartsenpraktijk Bosboomstraat Rookvrij

Huisartsenpraktijk Bosboomstraat was in het oude pand, maar is ook in ons nieuwe gebouw rookvrij. Ten eerste omdat we ons willen aansluiten bij het landelijk initiatief “Op weg naar een rookvrije generatie”. Maar ook om overlast te voorkomen en om te investeren in de gezondheid van onze patiënten, bezoekers en medewerkers. Wilt u stoppen met roken? En heeft u hier hulp bij nodig? Vraag het onze medewerkers.

BIG Nummer

Door een wijziging in de wet BIG zijn BIG-geregistreerde zorgverleners per 1 april 2019 verplicht hun BIG-nummer actief bekend te maken. Hierdoor wordt het voor u als patiënt makkelijker te controleren of een zorgverlener in het BIG-register staat ingeschreven. Het BIG nummer kunt u vinden bij de medewerkers.

Parkeerbeleid

Indien u per auto naar de praktijk komt, kunt u op het terrein P2 en P3 van het Diakonessenhuis parkeren. Uitrijkaartjes kunt u afrekenen bij de parkeerautomaat bij het Diakonessenhuis of in de parkeergarage. Indien u in de wijk parkeert, betaalt u het daar geldende tarief.

Alleen met PIN betalen

Bent u passant en moet u uw consult betalen? Dan kunt u dit uitsluitend met PIN bij ons doen.