Nieuws

Uw mening

Huisartsenpraktijk Bosboomstraat vindt uw mening over de kwaliteit van de zorg en dienstverlening belangrijk. Daarom voeren wij een onderzoek uit naar de ervaringen over onze zorg en dienstverlening. Om de zorg aan u in de (nabije) toekomst blijvend te kunnen verbeteren, verzoeken wij u om mee te werken aan dit onderzoek. De bijbehorende enquête kunt u online invullen. De online enquêtes stellen ons in staat om u vragen op maat te stellen; over de ervaringen die u heeft gehad met onze zorgprofessionals.

Tevens is de praktijk dit jaar voor het tiende jaar, een door het NHG geaccrediteerde praktijk. Dit is een kwaliteitskeurmerk dat staat voor een hoge kwaliteit van zorg. Ook voor dit keurmerk is het van belang dat we uw mening weten. Het onderzoek voor Huisartsenpraktijk Bosboomstraat wordt uitgevoerd door Amicura, een onafhankelijk onderzoeksbureau voor de zorg. Uw antwoorden zullen uitsluitend voor dit onderzoek gebruikt worden en anoniem behandeld en verwerkt worden. De resultaten van het onderzoek zullen dan ook niet te herleiden zijn tot individuele deelnemers aan het onderzoek.

Ga naar de vragenlijst

 

Wij stellen uw deelname zeer op prijs!

Nieuw coronavirus (China)

Het nieuwe coronavirus kan zorgen voor longontsteking.

Eind 2019 werden in China voor het eerst mensen ziek door dit virus. Dit was in de stad Wuhan. 

Coronavirussen bestaan al veel langer. Er zijn verschillende soorten. Meestal zorgen deze virussen alleen voor klachten die niet zo erg zijn, zoals verkoudheid.
Het nieuwe coronavirus kan ergere klachten geven. 

 • Klachten zijn: koorts met daarbij verkoudheid, keelpijn, hoesten of moeilijk ademhalen. 
 • Voorkom besmetting van virussen:
  • Was regelmatig uw handen.
  • Nies en hoest in uw elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes.
 • Bel uw huisarts als alle 3 dingen voor u kloppen:
  • U bent in de stad Wuhan geweest of bij iemand die het cononavirus heeft.
  • U heeft koorts (38 graden of hoger).
  • U heeft ook 2 of meer van deze klachten: hoesten, verkoudheid, keelpijn, moeilijk ademhalen.
 • Ga NIET naar uw huisarts of huisartsenpost toe. Dan zou u andere mensen kunnen besmetten.

 

Voor meer, lees: Thuisarts.nl

 

Vacature POH-GGZ

Vacature POH-GGZ voor 9 uur per week

Voor huisartsenpraktijk Bosboomstraat zijn wij op zoek naar een collega POH-GGZ, die ons team vanaf 1 maart 2020 komt versterken. Het gaat vooralsnog om 9 uur per week, waarbij er in de toekomst mogelijk extra uren beschikbaar zullen komen. Al langere tijd werken er 2 POH-GGZ  binnen ons team die, met hun verschillende achtergrond en expertise, de zorg binnen onze praktijk op een hoger plan tillen.

Functieomschrijving
Als POH-GGZ brengt u in enkele gesprekken de problemen van een patiënt in kaart en komt u tot een advies of een doorverwijzing binnen de GGZ. U ondersteunt daarbij de huisarts bij het verlenen van zorg aan patiënten met psychische en/of psychosociale problemen. U draait zelfstandig een spreekuur en doet af en toe ook huisbezoeken.

Taken
Uw taken bestaan onder andere uit:

 • Triage en begeleiding;
 • Vraagverhelderingsgesprekken met patiënten;
 • Gerichte doorverwijzing naar de basis- en specialistische GGZ;
 • Bijhouden van patiëntendossier en rapporteren over de voortgang aan huisarts.

Functie-eisen

Bij voorkeur zoeken wij kandidaten die de opleiding tot POH-GGZ hebben afgerond en minimaal 5 jaar relevante werkervaring hebben in de eerste- of tweedelijns zorg. Tevens dient u te beschikken over een probleemoplossend vermogen,  waarbij u kunt terugvallen op uw kennis en een netwerk van zowel eerste- als tweedelijns zorgvoorzieningen. Autonoom kunnen werken en goede communicatieve vaardigheden zijn hierbij een vereiste. Wij zoeken een gemotiveerde teamspeler, die deze functie naar eigen inzicht uitoefent en waarbij specifieke werkervaring  (bv. jeugd-GGZ) extra wordt gewaardeerd.

Overig

 • Salaris conform cao Huisartsenzorg
 • Een gezellig en dynamisch team

Interesse?
Bij interesse ontvangen wij graag uw CV:

Huisartsenpraktijk Bosboomstraat

Bosboomstraat 1-G,  3582 KE Utrecht

T: 030-8703610 (info@huisartsbosboomstraat.nl)

Heeft u slaapproblemen?

Onze praktijk werkt met Slaapstraat.

Slaapstraat is een zorgprogramma voor de aanpak van slaapproblemen. Wanneer uw huisarts slaapproblemen bij u signaleert kunt u samen besluiten deel te nemen aan Slaapstraat. De assistente geeft u vervolgens de benodigde informatie over.
U verzamelt gedurende één week allerlei informatie over uw slaapgedrag, waarna u met de huisarts de verzamelde informatie bespreekt.
Samen maakt u zo nodig een behandelplan. U kunt bijvoorbeeld worden doorverwezen naar onze praktijkondersteuner GGZ of het ziekenhuis.

Lees meer over de Slaapstraat/ Slaapmeetweek

Huisartsenpraktijk Bosboomstraat Rookvrij

Huisartsenpraktijk Bosboomstraat was in het oude pand, maar is ook in ons nieuwe gebouw rookvrij. Ten eerste omdat we ons willen aansluiten bij het landelijk initiatief “Op weg naar een rookvrije generatie”. Maar ook om overlast te voorkomen en om te investeren in de gezondheid van onze patiënten, bezoekers en medewerkers. Wilt u stoppen met roken? En heeft u hier hulp bij nodig? Vraag het onze medewerkers.

BIG Nummer

Door een wijziging in de wet BIG zijn BIG-geregistreerde zorgverleners per 1 april 2019 verplicht hun BIG-nummer actief bekend te maken. Hierdoor wordt het voor u als patiënt makkelijker te controleren of een zorgverlener in het BIG-register staat ingeschreven. Het BIG nummer kunt u vinden bij de medewerkers.

Parkeerbeleid

Indien u per auto naar de praktijk komt, kunt u op het terrein P2 en P3 van het Diakonessenhuis parkeren. Uitrijkaartjes kunt u afrekenen bij de parkeerautomaat bij het Diakonessenhuis of in de parkeergarage. Indien u in de wijk parkeert, betaalt u het daar geldende tarief.

Alleen met PIN betalen

Bent u passant en moet u uw consult betalen? Dan kunt u dit uitsluitend met PIN bij ons doen.